top of page

Sözün Bittiği Yerdeyiz



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesine bağlı yer altı kömür ocağında 14 Ekim 2022 tarihi akşam saatlerinde, yüzeyin 350 metre altında meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangın sonucunda resmi açıklamalara göre şu ana kadar 41 maden emekçisi hayatını kaybetmiştir.


Hayatını kaybeden emekçilerimizin acısını yüreğimizin en derinlerinde hissediyoruz. Yaşamını yitiren madencilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Yaralılarımızın da en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.


41 farklı umut öldü o madende. Her biri birbirinden ümitle kurulan hayaller yandı, kül oldu. Söylenecek söz kalmadı. 2014 yılında Soma’da biten sözlerimiz, kifayetsiz kalan kelimelerimiz gibi 8 yıl sonra yine diyoruz ki, “sözün bittiği yerdeyiz.” Tıpkı 1983’te, 90’da, 92’de, 95’te, 2003’te, 2004’te, 2009’da, 10’da, 13’te, 14’te, 15’te, 16’da, 19’da, 22’de olduğu gibi bugün yine sözün bittiği yere dönmüş durumdayız.


Sözlerimizi tüketiyoruz da ihmalleri eksiltemiyoruz. Bu ihmali yapanların, bu ihmallere göz yumanların, 3 maymunların hesap vermesini istiyoruz. Cezaların/yaptırımların insan hayatından daha ucuz olmasını kabul etmiyoruz! İnsan ömrünün, hakkın-hukukun-adaletin tecelli etme süresinden daha kısa olmasını kabul etmiyoruz! Ölümün, hakkın-hukukun-adaletin tecelli etmesinden daha kolay tecelli etmesini kabul etmiyoruz!


İhmallerin ortaya çıkarılmasını; bu ihmalleri yapanların ya da göz yumanların hesap vermesini istiyoruz. Bu acının son olmasını; çalışmaya devam eden ocaklarda denetimlerin artırılmasını ve ihmallerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz.


Kaybettiklerimiz


Mustafa Can YILDIRIM Gökhan MERCAN Rasim BULUT Burçin SABAN İbrahim KÖSE Murat ERGİN Sabri AKDERE Deniz BAYKAL Ali DOĞRU Rahman ÖZÇELİK Murat ÖZTAN Şaban YILDIRIM Aziz KÖSE Rahman ÖZER Serhat KAHRAMAN Okan AKGÜL Berkay PINAROĞLU Ridvan ACET Suat DEMİRKIRAN Ferhat POYRAZ Emrah KAVAL Selçuk AYVAZ Yasin ÇELİK Mustafa ÇELİK Emrah KAYA Serkan NAKAŞ Gürdal SERENLİ Remzi ÖZÇELİK Enes AYDIN Şuayip OKUL Orhan ALTUN Soner AK Ercan AKDENİZ Yener SAYGIN Berkay KESİM Mehmet BULUT Fikret KANSIZ Mehmet KARA Ercan SARAÇ Öner YILDIZ Yusuf ÖZERKAN



211 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

2024 Yılı Belge ve Eğitim Ücretleri

5307 Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve 16 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği kaps

bottom of page