top of page

EPDK Doğal Gaz Tesisat Yapım Hizmet İşleri Yönetmeliği Hakkında Bilgilendirme

Sayın üyelerimiz,

2002 yılında yürürlüğe giren Doğal Gaz Sertifika Yönetmeliği hazırlanırken, TMMOB’ye bağlı ilgili Odalar kendi aralarında ve EPDK ile ortak toplantılar yapmışlar ve varılan mutabakat sonucu yönetmelik çıkmıştır.

Bu yönetmelikte Petrol ve Doğal Gaz mühendislerine 2 kategoride yetki verilmiştir. 2002 yılı ve öncesi üyemiz olan ve konuyu takip eden tüm üyelerimizin hatırlayacağı üzere, o dönem PMO Yönetim Kurulu daha fazla konuda yetki almak konusunda büyük çaba harcamış, onlarca toplantı yapılmış ve özellikle de üniversite eğitimi sırasında aldığımız dersler arasında konu ile ilgili derslerin yetersizliğinden  dolayı daha fazla kategoride yetki alınamamıştır.

2012 tarihinde odamız Serbest Mühendislik ve Müşavirlik Yönetmeliği çalışmaları sırasında, doğal gaz iç tesisatı konusunda üyelerimizin yetkili olması konusunda TMMOB ve ilgili odalar nezdinde ciddi tartışmalar olmuş fakat bu talebimiz de kabul ettirilememiştir.

Bu yönetmelikte lehimize değişiklik yaptırabilmek için TMMOB  ve ilgili odalarla yeni toplantılar yapılması, TMMOB ve ilgili odaların ve peşinden de EPDK’nın ikna edilmesi gerekmektedir.

Bunun ön şartı da bu konudaki en önemli kriter olan müfredatta lehimize değişiklikler olmuş olmasıdır.

Yönetim kurulumuzun tarafından İTÜ ve ODTÜ’nün ders programları incelenmiş, maalesef elimizi güçlendirecek bir değişiklik olmadığı belirlenmiştir.

Üyelerimizin bilgisine sunarız.

Saygılarımızla

TMMOB Petrol Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Petrol Mühendisleri Odası 33. Olağan Genel Kurulu

Sayın Üyelerimiz, Odamız 33. Olağan Genel Kurulu ve seçimleri 17-18 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olup, Çankaya 4. İlçe Seçim başkanlığı tarafından iletilen mazbata, genel kurul tutanağı v

bottom of page