top of page

BASINA VE KAMUOYUNA

20.12.2012

Sayın Üyelerimiz,

TMMOB Petrol Mühendisleri Odası olarak, 16 Aralık 2012 Tarihli Resmi Gazetede Yayınlanarak yürürlüğe giren “Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği” hakkında Yönetim Kurulu’muzca hazırlanan basın duyurusunu bilgilerinize sunarız.

BASINA VE KAMUOYUNA

16.12.2012 tarihinde değiştirilen LPG Sorumlu Müdür Yönetmeliği Hakkında TMMOB Petrol Mühendisleri Odası’nın Basın Duyurusu

Bilindiği üzere, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sorumlu Müdür Yönetmeliğinde, otogaz istasyonları ve dolum tesislerinde sorumlu müdürlük yapacakların, Makine, Kimya, Çevre ve Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği eğitimi almış olması hükme bağlanmıştır.

Ancak, yapılan değişiklikle otogaz istasyonlarındaki bu görevi, ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan iki yıllık çeşitli meslek yüksekokulları mezunlarının ve dört yıllık herhangi bir mühendislik veya teknoloji fakültesi mezunlarının, hatta herhangi bir üniversite bölümü mezununun belli şartlarla yapabileceği şeklinde düzenlenmiştir.

Yapılan bu düzenleme beraberinde birçok sakıncalar doğuracaktır. İnsanlara bilmediği, yetkin olmadığı ve mesleki bilgisinin yeterli olmadığı konularda yetki vermek ve sorumluluklar yüklemek onlara haksızlık olacağı gibi, kamu açısından da büyük güvenlik riskleri oluşturacaktır.  Esasen, bu konuda yetkili ve sorumlu olacakların mesleki eğitimleri sırasında; temel kimya, akışkanlar mekaniği, termodinamik, doğalgaz mühendisliği gibi temel dersleri almış olmaları gereklidir.

Hiçbir şekilde TMMOB görüşüne önem verilmeden yapılan değişiklikler cahil cesaretine bir örnektir. Bu kararda imzası olanlar, bundan sonraki olacaklar için ağır sorumluluk altındadırlar. Bu değişiklik, Türkiye’deki bürokratik işleyişin kamu güvenliği açısından geldiği son noktayı da göstermektedir.

Sonuç olarak, otogaz istasyonları bundan sonra çok daha riskli ve güvensiz olacaktır. Bunu halkımıza duyurmayı borç biliriz.

Saygılarımızla

TMMOB Petrol Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI BATI KARADENİZ’DE DOĞAL GAZ KEŞFİ 22 Ağustos 2020 tarihinde Haber Türk HD Televizyonunda yayınlanan “Gerçek Fikri Ne” programı konuklarından hidrokarbon arama ve üretimi ile ilgili uz

bottom of page