top of page

54. Kuruluş Yıldönümümüzde Anıtkabir Ziyaretimiz

Petrol Mühendisleri Odası olarak değerli üyelerimiz ve öğrencilerimizle birlikte kuruluşumuzun 54. yıl dönümünde Anıtkabir'de Atatürk'ün huzurundaydık. Yönetim Kurulu Başkanı'mız İnanç Alptuğ Hıdıroğlu'nun Anıtkabir Özel Defteri'ne odamız adına yazdığı mesajı sizlerle paylaşıyoruz.


"Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk,

 

TMMOB Petrol Mühendisleri Odası’nın 33. Dönem Yönetim Kurulu ve oda üyeleri olarak, bize bıraktığınız emanete sahip çıkacağımızı ve ilkelerinize bağlı kalarak bize gösterdiğiniz hedefe doğru aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceğimizi arz etmek için gururla yüksek huzurunuzdayız.

 

Size borçluyuz Atam! Aynı dili konuşamayan, aynı parayla aynı uzunlukta aynı ağırlıkla bile alışveriş yapamayan, aynı zaman diliminde farklı aylarda yaşayan bir toplumu miras alıp; sarsılmaz büyük Türkiye Cumhuriyetini inşa edip bize emanet ettiğiniz için Türk Gençliği olarak size borçluyuz! Vazifemizi büyük bir kararlılıkla üstleniyoruz. Vaziyet ne olursa olsun, emanetinize sahip çıkmak; ve bu meşaleyi bizden sonraki nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

 

Bilimi ve fenni kuzey yıldızımız olarak görüyoruz. Bütün sahip olduğumuz yüksek imkanların ve kaynakların; iyi eğitimli, içinde bulunduğu çağı yakalamış, kültürlü, bilgili insan kaynağımız olmadan anlam ifade etmeyeceğinin bilincinde olarak; bu dönemde petrol ve doğal gaz mühendisliği eğitiminin kalitesinin daha da yukarılara taşınması için akademik alanda seferberlik ilan ediyoruz. 

 

Atam, kaderin bizim kuşağımıza yüklediği görev yeniden büyümek ve yayılmak isteyen bu karanlığa inat, sizden devraldığımız emanetin varlığını muhafaza ve müdafaa etmektir. İkinci asrında parlaklığının gözleri kamaştırdığından emin olmaktır. Bu vesileyle, bir asrı deviren Cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza şahsım, meslek odam ve meslektaşlarım adına huzurunuzda bir kez daha söz veriyorum.

 

Ruhunuz şad olsun.

İnanç Alptuğ Hıdıroğlu

Yönetim Kurulu Başkanı"





"

114 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Petrol Mühendisleri Odası 33. Olağan Genel Kurulu

Sayın Üyelerimiz, Odamız 33. Olağan Genel Kurulu ve seçimleri 17-18 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olup, Çankaya 4. İlçe Seçim başkanlığı tarafından iletilen mazbata, genel kurul tutanağı v

2024 Yılı Belge ve Eğitim Ücretleri

5307 Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve 16 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği kaps

bottom of page