top of page

21. Yüzyılda Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği

Güncelleme tarihi: 9 Ara 2021

Sayın Üyelerimiz,

Birbirinden değerli meslektaşlarımızın katkılarıyla ortaya çıkmış ve mesleğimizin bugünü ve geleceği hakkında önemli bilgiler içeren “21. Yüzyılda Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği” isimli kitap Gazi Kitabevi’nden çıkmıştır.

Petrolcülüğün geleceğinin işlendiği bu kitapta yer alan ana konu başlıkları; 1. Bölüm: Petrol ve Doğal Gaz Endüstrisi, Mühendislik Eğitimi, Çalışma Alanları ve Koşulları 2. Bölüm: Yeni Sondaj Teknolojileri ve Uygulamaları 3. Bölüm: Yeni Nesil Kuyu Logları 4. Bölüm: Hidrolik Çatlatma ve Asitle Çatlatma Teknolojileri 5. Bölüm: Geleneksel Olmayan Kaynaklar I: Şeyl Gazı ve Şeyl Petrolü 6. Bölüm: Geleneksel Olmayan Kaynaklar II: Gaz Hidratlar ve Kömür Yatağı Metanı 7. Bölüm: Geliştirilmiş Petrol Kurtarımı 8. Bölüm: Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği’nde Yapay Zeka Uygulamaları 9. Bölüm: Petrol ve Doğal Gaz Ekonomisi, Ticareti, Arama ve Üretim Kontratları 10. Bölüm: Türk Petrol Mevzuatı ve Petrol Sektörü Faaliyetleri 11. Bölüm: Yenilenebilir Enerjiye Yönelim ve Saklı Kaynak Yer Altı Güneşi: Jeotermal

Dr. Murat Fatih Tuğan ve Dr. Okan Yardımcı’nın editörlüğünde, Hakkı Aydın, M. Erkin Gözel, Korhan Kor, Doç. Dr. Şükrü Merey, Dr. Emre Özgür, M. Tarık Öztürk ve Uğur Yüce’nin emekleriyle hazırlanan bu kitap dolayısıyla meslektaşlarımızı tebrik ederiz.

Kitap ile ilgili detaylı bilgi ve kitabın temini için;

38 görüntüleme0 yorum
bottom of page