top of page

17 Şubat 2016 Ankara Terör Saldırısını Kınıyoruz

KAMUOYU’NA

20 Şubat 2016

  1. TMMOB Petrol Mühendisleri Odası 29. Dönem Olağan Genel Kurulu, ülkemizin içine çekilmek istendiği bataklık, iç karışıklık ve savaş ortamlarının bilincinde olarak; başta 17 Şubat 2016 ve 10 Ekim 2015 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen bombalı terör saldırılarını ve benzer diğer eylemleri şiddetle kınamaktadır.

  2. Bölgemizde yer alan sivil katliamlarının, zorunlu göçlerin, etnik ve mezhepsel çatışma kışkırtmalarının ardındaki gerçek niyetleri ve buna yönelik kanlı oyunları sahneye koyanları teşhir etmeden, gerek ülkemizde ve gerekse bölgemizde yaşanan terör ve iç çatışma tehdidi ortadan kaldırılamaz.

  3. Bu nedenle gün; ayrışma değil birliktelik, çatışma değil dayanışma günüdür. TMMOB Petrol Mühendisleri Odası, yöneticileri ve tüm üyeleriyle birlikte, bu bilinçle ve sağduyu ile hareket etmekte; yeni katliamların önünü, barış ve iç huzurun sağlanması yoluyla alabilmek için, üzerine düşen sorumlulukları üstlenmekten geri durmayacaktır.

Tüm bu düşüncelerle, terör saldırılarında yaşamlarını yitiren sivil ya da güvenlik görevlisi tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor; ailelerine ve halkımıza baş sağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

TMMOB Petrol Mühendisler Odası

29. Dönem Olağan Genel Kurulu

7 görüntüleme0 yorum
bottom of page