top of page

Erzincan İliç Altın Madeni Faciası




Sayın Üyelerimiz,

 

13 Şubat 2024 tarihinde Erzincan İliç'te işletilen altın madeninde yaşanan facia nedeniyle büyük bir üzüntü içindeyiz. Toprak yığını altında mahsur kalan işçilerin bir an önce sağ salim bulunması ve ailelerine kavuşması en önemli önceliğimiz ve temennimizdir.

 

Maden sektörünün ülkemiz ekonomisine katkıları göz ardı edilemez olsa da, dün yaşanan trajik olay tekrar gösteriyor ki sektörde uygulanan güvenlik standartları beklentileri ve gereksinimleri karşılamamaktadır.

 

Bu doğrultuda yaşanan facianın detaylı analizi ilgili kurumların katılımı ile bir an önce yapılmalı, ihmaller ve ihmallerden sorumlu olan tüm taraflar açıkça ortaya çıkarılmalıdır.

 

Bu tür olayların tekrarlanmaması için aklın ve bilimin ışığında uluslararası normlara uygun önlemlerinin ivedilikle alınması bir zorunluluktur. Maden işletmeleri, çalışanların güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri almalı ve devlet denetimleri sıkılaştırılmalıdır.

 

Bu tür faciaların bir daha yaşanmamasını diliyor, etkilenen ve zarar gören yöre halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

 

Saygılarımızla,

Petrol Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu

14.02.2024

110 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Petrol Mühendisleri Odası 33. Olağan Genel Kurulu

Sayın Üyelerimiz, Odamız 33. Olağan Genel Kurulu ve seçimleri 17-18 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilmiş olup, Çankaya 4. İlçe Seçim başkanlığı tarafından iletilen mazbata, genel kurul tutanağı v

bottom of page