top of page

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ve PMO KADIN MÜHENDİS ÇALIŞMA GRUBU

Sayın Üyelerimiz,

Geçtiğimiz hafta İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine dair kararı toplumun pek çok kesimi gibi biz de üzüntüyle karşıladık.

Yapılan yorumlar, açıklamalar; gösterilen tepkilerin yanında bir spor kulübümüz: “KADINLARIMIZ VE KIZ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TOPLUMUMUZU AYNI NOKTADA OLMAYA DAVET EDİYORUZ” başlığıyla paylaştı yazısını, biz de Petrol Mühendisleri Odası olarak, destekliyor ve bu davete “EVET” diyoruz.

Kadına yönelik şiddetin ve şiddetin her türlüsünün hak ihlali olduğu bilinciyle, en başta giderek artmaya devam eden kadına yönelik şiddetin son bulmasını diliyoruz. Bu bağlamda, ayrımcılığı ve şiddeti önlemeye yönelik ülkemizin de ortaya çıkmasında büyük emekler vererek katkı koyduğu İstanbul Sözleşmesi’nin toplumun her kesimiyle gözetilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Kadınların ve kız çocuklarının toplumda, profesyonel meslek hayatında, sporda ve aile içinde eşit şartlarda yer almasının mümkün olduğunu biliyoruz. Bu eşitliğin sağlanması için toplumun her kesimine; kamunun ve özel sektörün tüm paydaşlarına, tüm kadın ve erkeklere büyük bir görev düştüğünü biliyoruz. Bu vesileyle, üyemiz kadın mühendislerimizin katılım sağlayacaklarına yürekten inandığımız, PMO Kadın Mühendis Çalışma Grubu’nun kurulmasının gerektiğini düşünüyoruz. Yeni kurulacak PMO Kadın Mühendis Çalışma Grubu’na hem sektörümüzde hem de ülkemizde bulunan kadın mühendislerin sesi olmaları için tüm kadın Petrol Mühendisi üyelerimizin katılımı için davette bulunuyoruz.

Son söz olarak, şiddetin her türlüsünü kınıyoruz ve bu yolda önemli bir aşama olduğunu düşündüğümüz İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararının, toplumda doğabilecek sonuçlardan önce, tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. Daha güzel, daha aydınlık, daha eşit, daha adil yarınlar için…

Tüm üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

9 görüntüleme0 yorum
bottom of page